+36 30 628 0082 info@webneer.hu
Oldal kiválasztása

DESIGN

TARTALOM

PROGRAMOZÁS

+36 30 628 0082  +info@webneer.hu

Lehet-e működni CRM és ERP nélkül?

Multinál szocializálódott lelkem a kérdést sem érti, már az X generáció tagjai számára is egyértelmű NEM a válasz. A magyar kisvállalkozások jelentős része ugyanakkor még csak a bevezetését fontolgatja.

De mi is az a CRM és az ERP, vagy nevezzük bárhogy is?

A kifejezések ismeretének fitogtatása helyett szívesebben osztom meg, hogy én miért nem tudom elképzelni egy cég működését (legyen az bármilyen kicsi is) rendszerek nélkül.

Szeretem, hogy nyoma van a dolgoknak, egy jó rendszernél nincs elveszett adat, átadott, de téves információ. A közös adatbázis használata elősegíti az egységes kommunikációt. A rögzítések logolódnak, ezáltal visszakereshetők, szűrhetők. Mindenki a saját jogosultságához kapcsolt hozzáféréssel rendelkezik. Lehet valakit csak informálni a megtekintési jogosultsággal, a szerkesztési jog tiltásával nem tud “kárt tenni”.

A folyamatok végrehajtásának menete egyértelmű, a felelősségi körök és határidők világosak. A működés átlátható, az erőforrások tervezhetők. A dokumentumok nem vesznek el, könnyen visszakereshetők.  Nem kell poros raktárban a helytelenül archivált dobozok közt kutakodni, ha a vevő a vitatott szállítólevélen aláírásának megmutatását kéri.

Figyel és figyelmeztet a határidőkre. A feltöltött tudástár gyorsítja a munkát, ha elakadnál, nem kell megvárni, hogy a kolléga segítsen. Nem kell az irodában ülni, hogy folyamatosan képben légy.

Automatizált folyamatok időt takarítanak meg, például hátralékkezelés. Meghatározott időközönként értesítést küld a hátralékokról. Hozzápontozza a beérkezett számlákat a kiállítottakhoz, gombnyomásra listázható pénzügyi történet.

Szeretem, hogy megmutatja a trendeket, segíti a tervezést. A riportok és az adatvizualizáció közvetítik a valót, rávilágítanak a problémára. Egyszerűen menedzselhető az értékesítés.

Cégmérettől függetlenül használható. Vannak a dobozos megoldások, amikkel az a baj, hogy elkerülhetetlenül ki kell egészíteni más programokkal, ha még csak egy plusz excel használattal, akkor könnyen megúsztad. Nekem a cégre szabott programok váltak be, amit alulról építve, a felhasználók tapasztalatait, javaslatait beleépítve készítettek el.

Szerintem egy jól működő rendszer amellett, hogy kiszolgálja a vállalati elvárásokat, a userek is szeretik.

hu_HU